Mimos Kudde

849 kr899 kr

Betala med: klarna klarna

Ergonomisk kudde för de minsta från Mimos. Kudden är anpassad för att stödja upp spädbarns nacke och huvud. Kudden finns i flera storlekar som lämpar sig för barn i olika ålder och utvecklingsstadium, från XS till L samt P för att bäst passa ditt barn.

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: , , ,

Beskrivning

Ergonomisk kudde för de minsta från Mimos. Kudden är anpassad för att stödja upp spädbarns nacke och huvud. Kudden finns i flera storlekar som lämpar sig för barn i olika ålder och utvecklingsstadium, från XS till L samt P för att bäst passa ditt barn.

Kuddens form hjälper till vid korrigering av platt huvud hos spädbarn. Kudden är fri från kvävningsrisk (TUV) och säker för återinandning av koldioxid, vilket gör den lämplig ända från födseln. Kuddfodral köpes separat.

Mimos barnkudde är en medicinsk framtagen barnkudde som är tillverkad av tredimensionell polyester. Kudden har ett hål med en exakt lutning som tillsammans med egenskaperna hos tredimensionell polyester ger en avlastande effekt för barnets huvud med upp till fyra gånger.

Mimos barnkudde har en förebyggande effekt, går att andas igenom och rekommenderas därför till alla nyfödda barn. Den har även en behandlande effekt och rekommenderas därför även till barn som redan utvecklat en skallasymmetri.

Tillsammans med fysioterapeuternas övningar är Mimos barnkudde ett komplementet för den tid barnen måste ligga på rygg.

Mimos barnkudde ska därför användas i samtliga positioner då barnet befinner sig på rygg. Dvs i sängen, i barnvagnen, babysittern och babygymmet m.m.

Obs! Om kudden används i kuvös bör det göras i samråd med läkare för att säkerställa att rätt storlek används.

Kuddens storlekar och användningsområde:

  • Storlek XS: För barn med huvudomkrets under 37 cm. Passar bra för barn under de tre första månaderna efter att de kommit ut ur kuvösen. För barn mellan 0 och 3 månader.
    – Storlek S: Passar barn med huvudomkrets från 36 till 46 cm eller upp till 10 månader. Kudden används både i förebyggande samt behandlande syfte.
  • Storlek M: Passar barn med huvudomkrets över 42 cm och ålder över 4 månader. Kan användas i behandlingssyfte fram till att fontanellen på barnet har slutit sig.
  • Storlek P: Kudde speciellt framtagen för smala bäddar så som babysitters och smala barnvagnar. Kudden har samma mått som storlek S, men med smalare kanter.
  • Storlek L: Passar barn med huvudomkrets över 49 cm. Storleken används inte normalt för behandling av platt huvud, men den kan användas för andra orsaker som gör att barnet behöver extra stöd för nacken samtidigt som en kudde behövs som är fri från kvävningsrisk.
Kudden är certifierad enligt Tüv, EN71, CE, ISO, 13485, OEKO-TEX, ISO 10993 och BS-1877.

Du gillar kanske också…

0

Leverans

Frakt
49:-

Snabb leverans
1-3 arbetsdagar

Vi levererar med:

Leverans & Betalningsvillkor

Kontakt

Telefon
031-12 80 86
0300-93 91 80
Mån-Fred 10:00 – 18:00

Mejla oss
Vi svarar på ditt mail så fort vi kan
info@storken.se

Telefon

Ring oss


031-311 12 00